top of page

Galerie - Agenda

Vier maal per jaar geeft galeriehouder Anne-Mie De Baene een forum aan twee kunstenaars uit binnen- of buitenland. Er wordt zowel 2-dimensionaal als ruimtelijk werk gepresenteerd, doorgaans abstract. Bij de eindejaarsexpo wordt vaak een juweelontwerp(st)er betrokken.

Komende expo's

2015
november 2015......................A.B. Roorda /.................................
september 2015.....................Patricia Erbelding /.................................
april 2015 ............................... Eric De Nie / .................................
januari 2015............................ Leo Jacobs / John Bulteel
2014
november 2014...................... Suus Kooijman / Elise Delbrassine
 

MICHELLE KNOBLAUCH

Binnenkort meer info

 

STEFAAN ROELSTRAETE

Binnenkort meer info

Michelle Knoblauch /  Stefaan Roelstraete

11/09/2014 > 30/11/2014

Huidige Expo

Huidige expo

Erik Van de Mert /  Philippe Gouwy

ERIK VAN DE MERT

De subtiele kleurencomposities op zijn doeken danken hun intensiteit aan het feit dat ze zijn opgebouwd uit tientallen minutieus aangebrachte lagen. Vaak werkt Van de Mert ook verder op de ondergrond van zijn oude doeken om tot een authentieke doorleefdheid te komen. Deze gelaagdheid zorgt ervoor dat de tinten uit de diepte door de oppervlakte heen lijken te stralen (...) In eerste instantie bezorgt het de kijker een aangename sensatie: het spel van licht en kleur wordt opgebouwd volgens een bijna melodieus ritme. Lees meer (tekst: Nadia Sels)

 

PHILIPPE GOUWY

De werken van Philippe Gouwy kunnen in twee families worden ingedeeld: de organische vormen en de geometrisch mathematische vormen.
Op een plastische manier worden vorm en huid, volumes en holtes onderzocht evenals de invloed van en de interactie met licht en reflectie (kleur, tint) tegenover de schaduwlijnen en partijen.
Hij werkt altijd met dode of stervende bomen die zo een nieuw of verder bestaan krijgen, ze incarneren in een nieuwe levende gedaante.
… “Je vous donne des mondes vivants” …
Het lijkt een poging om een stille vibrerende wereld zichtbaar te maken.

 

Voorgaand

Voorgaande expo's

Adriaan Seelen / Hans Keuls        01/2014 > 03/2014

ADRIAAN SEELEN

De beeld- en vormentaal welke Adriaan Seelen in zijn ruimtelijk werk hanteert is er één die diep in ons onderbewustzijn ligt opgeslagen. Deze is universeel en dus voor iedere beschaving op elk willekeurig moment op de tijdsspiraal te herkennen. Om de beelden of tekens zo duidelijk mogelijk te stellen probeert hij het materiaal in zijn pure vorm te verwerken. Alleen op  die manier kan hij de grondgedachte, het universele aantoonbaar maken. De beelden die op deze wijze tot stand komen passen in de abstract geometrische traditie.

 

HANS KEULS

Hans Keuls is een ‘schilder’ schilder. Gefascineerd door de expressieve kracht van olieverf op linnen en gegrepen door het ritme, de motoriek van het schilderen. Voor hem is het een innerlijke noodzaak geconcentreerd en in afzondering te schilderen. Hij behoort tot de generatie Nieuwe Landschapsschilders, vanuit een hernieuwde, zowaar romantische belangstelling, en geloof in, de traditionele schilderkunst als medium om emoties te beteugelen, transformeren en verbeelden.

 

Toon Laurense / Ton Kalle            11/2013  > 12/2013

TOON LAURENSE

Mijn werken kenmerken zich veelal door twee componenten. Altijd een open atmosferisch deel, zacht en kwetsbaar, als ijle lucht geschilderd met een ingehouden kleurgebruik waarin het handschrift nauwelijks zichtbaar is. Een ruimte die onaangeraakt lijkt, een plek voor contemplatie en bezinning. Metafoor voor het verlangen naar het onbekende.
In een poging bepaaldheid te geven aan die ruimte,  ontstaan er de intuitieve bouwsels van kleurvlakken, verfbanen, en kwaststreken.

 

TON KALLE

In mijn werk ga ik uit van de schoonheid van het materiaal dat Moeder Aarde aanbiedt.
De keuze hieruit is persoonlijk en vormbepalend voor het te maken beeld.
De natuurkracht is voor mij belangrijker dan een technische toepassing.
Het materiaal moet zelf kunnen spreken. Hier is eenvoud, stilte en kracht voor nodig.
Deze drie elementen zijn altijd in mijn werk aanwezig.

bottom of page